Nieuwsbrief Nieuwe Kansen Sport - oktober 2015

okt 10, 2015
In deze nieuwsbrief twee korte impressies van activiteiten van Nieuwe Kansen Sport op het gebied van activering sportverenigingen en een uitnodiging om als (ervarings-)deskundige je aan te sluiten bij het netwerk van NKS: de volgende bijeenkomst is op maandagavond 2 november aanstaande in Den Bosch.

Eerste activiteiten met (ervarings-)deskundigen 
Op onze oproep wie zijn kennis in de sport wil delen in de community van de NKS, hebben direct al meer dan 40 (ervarings-)deskundigen gereageerd. Met de eerste groep zijn we op 23 september bijeengekomen. Altijd mooi om op zo’n avond te zien hoeveel inspiratie praten over bijdragen aan de sportwereld oplevert. Met de deskundigen die nu lid worden gaan wij stap voor stap aan de slag:
-    Ervaring en kennisgebied(en) bepalen.
-    Profiel in de community opstellen.
-    Producten en diensten van de deskundige promoten.
-    Partners aanhaken per kennisgebied 
    (de NKS werkt liefst in samenhang met vele betrokkenen) 
-    Sportwereld uitdagen om hun vragen te formuleren.

Ook jou zetten we in jouw kennisgebied graag op de kaart in de community en in de sportwereld.
Interesse? Kom naar de volgende meeting van (ervarings-)deskundigen:
-    Maandag 2 november 
-    Ontvangst vanaf 19.00 uur, programma 19.30 – 21.30 uur
-    Locatie: Maaspoort Sport & Events, Marathonloop 1, 5235 AA Den Bosch

We verwelkomen op bijeenkomsten (ervarings-)deskundigen uit ieder kennisgebied. Daarnaast staat op 2 november speciaal in de belangstelling het kennisgebied Bestuur en beleid

Professionalisering aanbod aangepast sporten in Apeldoorn
In het Project Kies Je Aangepaste Sport begeleidt de NKS het netwerk van organisaties in de regio Apeldoorn op weg naar Apeldoorn Topgemeente voor Aangepast Sporten. Drie speerpunten:
-    Afgestemd beleid tussen alle betrokken organisaties van de sportaanbieder tot zorg en van het onderwijs tot belangengroep.
-    Continu verbeteren van het aanbod met kennis van de doelgroep en continuïteit in het totale trainersbestand.
-    Netwerkcontacten: intern voor betere onderlinge samenwerking en extern voor beschikbaar hebben van kennis en het bereiken van de vele doelgroepen die het netwerk aan het sporten wil krijgen.

Het project Kies Je Aangepaste Sport heeft voor NKS als partner gekozen om energie van buiten toe te voegen in hun netwerk van passievolle, maar ook druk bezette mensen. Opdracht is: verdiep de samenwerking, laat die meerwaarde voelen en ervaren, en laat organisaties hun plannen voor 2016 op elkaar afstemmen. We zijn goed op weg; mensen uit het onderwijs die één avond wilden komen, willen nu per se het hele programma meedoen. Quote: ‘Hier leggen wij de basis voor een succesvol netwerk’.    
  
Wil je meer weten over de aanpak van NKS? Bel ons op 073-6131376 of stuur een e-mail
© 2016 Coöperatie NKS